The Clean Water Project

Water<Less® tekniklerimiz sayesinde son on yıldır, her yıl milyonlarca litre suyu geri dönüştürüyoruz. Fakat su krizi, giydiğimiz kıyafetlerin ötesine geçen bir boyutta. Bizler de bu doğrultuda, çözümlerimizi daha da ileri taşıyoruz.

Waves for Water ile işbirliği yaparak dünyanın dört bir yanındaki temiz su projelerine destek veriyoruz. Küresel su kriziyle, yetersiz kaynaklara sahip topluluklardan başlayarak, en fazla fark yaratabileceğimiz yerlerde mücadele ediyoruz. Sizin yardımınızla daha da büyük bir etki yaratabiliriz.

Deprem Yardımlaşması
Türkiye’de
Deprem Bölgesinde
 

Dockers®, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Waves for Water ile güçlerini birleştirerek 17.000’den fazla depremzedenin kendi imkanları ile temiz suya erişebilmesini sağladı.

Kirli suyu içilebilir hale getiren filtrelerin kurulumu, dağıtımı ve bölge insanına konuyla ilgili eğitim verilmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Waves for Water ekibi; kurduğu ortaklıklarla ilk etapta 150, ikinci etapta 200 filtre olmak üzere toplamda 350 adet filtrenin dağıtımını gerçekleştirmişti. Ekibin ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğu filtre sayısı 680 olurken, bu sayının ilerleyen aylarda 800’e kadar yükselmesi planlandı.

“Bir depremden ilk ve en çok etkilenen bölgenin su kaynaklarıdır. Deprem anında su boruları patlar, kuyular kontamine olur, temiz suya ulaşmak zorlaşır. Waves For Water olarak geliştirdiğimiz su filtreleme sistemiyle bölge insanının suyunu kaynatmak zorunda kalmadan, güvenle içebilmesine yardımcı olabildiğimiz için Dockers'a ve bölgedeki destekçilerimize minnettarız.”

— Waves For Water Kurucusu Jon Rose

Dünya Su Günü
Jamaika Su Projesi

Dockers® ve Waves for Water, 2018'de başlayan çalışmaları sürdürmek için Jamaika'daydı. Kırsal nüfusun %40'ının hala güvenli olmayan içme suyuna bel bağladığı günümüzde, küresel su krizine çözüm üretmek için yapılması gereken çok şey var. Dockers® marka elçisi Selema Masekela, Waves for Waters'ın küresel girişimlerinin etkisini ilk elden görmek için bu gezide rehber olarak bize katıldı.

"Topluluklar için fark yaratan ve insanların gelişmesini sağlayan işte bu tip şeyler."

- Selema Masekela

6000 kişi faydalandı / 1000 filtre / 2 uygulama

 

Kasım 2022
Bangladeş’te Fark Yaratan Çözümler

Temiz su projelerimizin sonuncusu için Jon Rose ve Waves For Water ekibi, hazır giyim endüstrisinin merkez üssü olan Bangladeş'e gittiler. Narayanganj ve Sylhet çevresindeki yerel topluluklara 900'den fazla su filtreleme sistemi dağıttılar. Hâlâ büyük altyapılara ihtiyaç olsa da, uyguladığımız filtreleme sistemleri, aciliyetli sorunlara basit bir çözüm sunuyor.

"Yerel ihtiyaçların çoğu çözülemez görünüyor, ancak temiz su bunlardan biri değil."

— Waves For Water Kurucusu Jon Rose

900 filtre sistemi aktif hale getirildi / 5000 kişi faydalandı / 1000 aileye destek sağlandı

Ağustos 2022
Kuzey Peru’da Etki Yaratan Bir Proje

Waves for Water Kurucusu Jon Rose ve Perulu profesyonel sörfçü Gabriel Villarán ile, Marañón Nehri boyunca sudan kopuk bölgelerdeki topluluklara temiz su çözümleri ulaştırmak için bir araya geldik.

“Bu süper küçük filtreler çok büyük bir fark yaratıyor. Ailelerin hayatlarına dev bir etkisi var.”

Perulu sörfçü Gabriel Villarán

Rakamlar

Sadece bu gezimizde 150 su filtresi dağıtarak, 4 topluluğa, 750 aileye ve 3750 kişiye yardım ulaştırdık.

Dockers
Eylül 2022
İnsani Yardım için Gazilere Destek

Dockers® ve Waves For Water, Fiona Kasırgası’ndan etkilenenlere destek amacıyla, bölgeye eski askerlerden oluşan bir ekip göndermek üzere bir araya geldi. Clean Water Corps aracılığıyla bu ekip, mevcut eğitimlerini ve kapsamlı operasyon deneyimlerini insani yardım sağlamak için yeniden şekillendirdi. Clean Water Corps'un programları, gazilerin küresel topluluklarla ilişki tesis etmeleri ve topluluklarıyla yeniden bağlantı kurmaları için fırsatlar sunuyor.

6 gazi katıldı / 600 taşınabilir su filtrasyon sistemi kuruldu / Maunabo, Añasco, Las Marías ve La Playa’da 15.000 insana doğrudan yardım ulaştırıldı.

Mart 2022
Filipinler’de Etki Değerlendirmesi

Palawan, Quezon'daki projelerimizi takip etmek için yaptığımız ziyarette, daha önce kurduğumuz filtrelerin %95'inin geçen yıl boyunca kullanıldığını görmek bizi mutlu etti. Kalan %5 ise uygulamalı onarım ve eğitim yoluyla tekrar kullanıma açıldı.

Temiz suya erişim dalga etkisi yaratıyor: İş hayatına devamlılıkta %50 artış / Okula devamlılık %36 artış / Plastik şişe kullanımında %75 düşüş / Su sebepli hastalıklarda %55 düşüş

“Bizi motive eden şey, çalışmanın etkisini görmek. Bence bu projenin bu denli güçlü kılan şu: Filipinliler diğer Filipinlilere yardım ediyor.”

Jenica Dizon, Waves for Water Filipinler

Aralık 2021
Oaxaca'da Temiz Su Çözümleri

Bu kış Dockers® elçileri, Waves for Water Rehberleri olarak Güney Meksika'ya gitti ve kalıcı bağlantılar kurarak yerel toplulukların temiz suya erişmesini sağladı.

“Rehberlik programı gerçekten basit. Gezginleri, yolları üzerindeki insanlara yardımcı olmalarına yarayacak araçlarla donatıyorlar; bu örnekte su filtreleriyle…” — Jon Rose ve Fritz Pierre-Louis

3 Topluluğa Yardım Edildi / 500 Filtre Teslim Edildi

Ekim 2021
Haiti’ye Afet Yardımı

14 Ağustos 2021'de Güney Haiti'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgedeki toplulukların temiz suya erişimi kısıtlandı. Dockers® ve Waves for Water, 500 su filtreleme kiti dağıtarak 2500'den fazla kişinin içme suyuna erişimini sağladı. Ayrıca ihtiyacın suyun ötesine geçtiğini fark ederek, Güney Yarımada'daki çok sayıda topluluğa 500 hijyen kiti, 500 yemek paketi, 30 çadır, 30 tente ve üç motosiklet dağıttık.

Her felaketin ardından yeni bir felaket başlıyor ve deprem olduğunda insanların büyük çoğunluğu neredeyse her şeyin eksikliğini çekiyor. İçme suyuna erişiminiz olduğunda, banyo yapabilir, su içebilir ve yemek pişirebilirsiniz. Bu çok temel bir şey. – Fritz Pierre-Louis, Waves for Water

Bugüne Kadarki Etkimiz

2500+ Erişilen İnsan Sayısı / 500 Su Filtre Sistemi / 500 Hijyen Kiti / 500 Yemek Paketi

Haziran 2021
Meksika'da Temiz Suya Erişim

Meksika Copper Canyon'daki Raramuri’ler, zorluklara dirençli ve canlı bir topluluktur ancak süregelen kuraklık nedeniyle su kıtlığı yaşıyorlardı. Bu nedenle, küresel su kriziyle mücadeleye yönelik son çalışmalarımızı, Copper Canyon topluluklarının temiz suya erişimini sağlamak üzerine yaptık. Dockers® ve Waves for Water olarak bir araya gelerek, 500 su filtreleme sistemi dağıttık ve mevcut su altyapısını iyileştirerek 5000'den fazla kişinin temiz suya erişimini sağladık.

“Burada su ile ilgili durum vahim. Kuraklık her şeyi etkiliyor ama Raramuri bugüne dek her zaman zorlukların altından kalkan, dirençli bir topluluk olageldi. Yeni çözümler sunarak, Raramuri'nin temiz suya erişimini optimize etmeye yardımcı olma fırsatına sahibiz." - Jon Rose

8 Su Tankı ve Pompası Kuruldu / 500 Filtre Sistemi Kuruldu / 5000+ Kişinin Temiz Suya Erişimi Sağlandı

Ocak 2021
Liberya’da Kuyuların Onarımı Projesi

Temiz suya erişim konusunda sorun yaşayan topluluklara yardım etme sözümüzün bir parçası olarak, Jon ve ekibini insani yardım gönüllüsü dostumuz Dr. Kimmie Weeks’a destek için Monrovia, Liberya'ya gönderdik. Birlikte düzinelerce bozuk su kuyusunu onardık, filtreleme sistemleri kurduk ve yerel toplulukların liderlerine bu altyapıların bakımı için eğitim verdik. Böylece 100 binden fazla insanın uzun vadeli olarak temiz suya erişimini sağladık.

“Bir su kuyusunu hayata döndürdüğünüzde, 1.500’den 4000 kişiye kadar insanın hayatına dokunuyorsunuz ve bu şekilde insanların ölmesini engelliyorsunuz. Bir göreve daha büyük bir aşk beslenebileceğini sanmıyorum.” — Dr. Kimmie Weeks

Dr. Kimmie ile Tanışın

Dr. Kimmie Weeks, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Youth Action International'ın kurucusudur. Yoksullukla mücadele eden binlerce kişinin eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimini sağlamaya ve ekonomik olanaklarını artırmaya odaklanmaktadır.

Filtre Bağışlayın : 55 Kuyu ve Pompa Onarıldı / 1500-4000 Her Bir Pompayı Kullanan Kişi Sayısı / 100.000+ Bu Projeyle Temiz Suya Erişimi Sağlanan Liberyalıların Sayısı